Momsåtervinning

Purchase Solutions hjälper företag med att få tillbaka utländsk moms för reseräkningar och leverantörsfakturor. Genom tjänsten "Full Service" kvalitetssäkrar vi samtidigt att alla Era utländska inköp har hanterats korrekt.

Ett företag behöver inte vara momsregistrerade i ett land för att få tillbaka ingående moms. Momsåtervinning, det vill säga återbetalning av mervärdesskatt (moms) från länder där man inte bedriver momspliktig verksamhet, fungerar så att företag eller ombud för dem, upprättar ansökningar som baseras på fakturor och kvitton innehållande utländsk moms. Ansökan med vad som är avdragsgillt eller ej anpassas efter de inhemska skattereglerna i respektive land.

Purchase Solutions hjälper företag med att få tillbaka utländsk moms för reseräkningar och leverantörsfakturor. Vi erbjuder två olika typer av tjänster:

Full service:

Genom Purchase Solutions egenutvecklade analysverktyg, och erfarenhet av att analysera stora mängder data, kan vi i denna tjänst kvalitetssäkra att samtliga utländska inköp (leverantörsfakturor och utlägg) har hanterats på ett korrekt sätt. I denna tjänst tar vi hela ansvaret att analysera och ta fram samtliga underlag där utländsk moms kan återvinnas, samt underlag som eventuellt ska korrigeras på annat sätt. Gällande de poster som ska momsåtervinnas ansvarar vi som ombud åt er i hela återsökningsprocessen, eventuella överklaganden, samt bevakning tills pengarna har återbetalts. Med denna tjänst försäkrar ni er att få maximal återvinning av era utländska inköp, samt säkerhetsställer att samtliga utländska inköp har hanterats korrekt.

Skicka in:

I denna tjänst har ni själva en process för att fånga leverantörsfakturor och utlägg som ska återvinnas. Dessa skickar ni in till oss och vi bedömer respektive underlag mot gällande skatteregler i respektive land. Vidare ansvarar vi som ombud åt er och sköter hela återsökningsprocessen, eventuella överklaganden, samt bevakning tills pengarna har återbetalts.

Vi har bland annat hjälpt
stena SE_Color_Small_8336_6 nedladdning ahlsell nedladdning (1)